SZÁLLITÁS, BEÉPITÉS ORSZÁGOSAN - Tartályház.

TARTÁLYOK | SZENNYVIZTISZTITÓK | OLAJFOGÓK | ZSIRFOGÓK | MEDENCÉK | BORTARTÁLYOK

Esővizgyűjtő tartályok, napelemes szintjelzővel, beépítéssel
2023 TÉLI akció

Érvényes: 2023 DECEMBER 31 napig


1. -30% kedvezmény, minden ÉMI minősített (hatóságilag elfogadott) tartályunkra.

2. Innovációs díjunk ünneplésére, minden 5m3 feletti esővízgyűjtőrendszer beépítése mellé, egy SYMA X23W drónnal kedveskedünk.ESŐVIZGYŰJTŐ CSOMAG
AKCIÓ!


2 m3 -es alap vízgyűjtő rendszer
szakszerű telepítése.
(Kiegészítők nélkül)

Önnek csak a munkagépünk, és kollégáinkat kell fogadnia.

Pénzügyi kiegyenlítés munka
átadás / átvételét követően, készpénzben, vagy utalással.

Csomag ára: nettó 629.121,- Ft-tól
(Bruttó ár: 798.984,- Ft-tól)

 TARTALOM:
HELYSZINI BEJÁRÁS
MÉRNÖKI ELŐKÉSZITÉS

GÉPI ÉS KÉZI FÖLDMUNKA
TÖMÖRITÉS, SZINTEZÉS
TARTÁLY BEEMELÉSE, BEKÖTÉSE
CSATORNACSŐ RÁKÖTÉSE
BEÜZEMELÉS, TESZTÜZEM
ÁTADÁS
10 ÉV GARANCIÁVAL


Akiben már régóta érlelődik az elhatározás, hogy hasznosítani kellene az esővizet, annak talán elegendő az alábbiakban olvasható ismertetés, megerősítés: érdemes belevágni!

GRÜNWALD tartályainkkal nem csak egy tárolót, egy csomagot biztosítunk.

Az esővízgyűjtő rendszert megtervezzük, kiszállíjuk,
beépítjük Ön számára, 15 munkanapon belül!


Fontos számunkra, hogy megrendelőink számára elérhető áron, olyan jó minőségű esővízgyűjtési megoldást biztosítsunk, ahol nincsenek később sem meglepetések, pl.: egy rosszul megválasztott szivattyú, egy kifelejtett szárazonfutás védelem, egy elérhetetlen külföldi gyártó miatti garanciaérvényesítés miatt. Az Ön elégedettsége a legjobb reklám számunkra.


Miért  kell az esővízgyűjtést rendszerként, azaz egymáshoz tartozó egységekből kialakítani? [Érvek felsorolása.]

GaranciaAmennyiben probléma lép fel az öntözsében, pl. a szivattyú nem működik, nem biztos, hogy a szivattyú nem működőképes. Azaz a hiba lehet villamos kötés hibája, egy tartályban elhelyezett lábszelep hibája, hibás csökötés, stb. Amennyiben a garanciák szétaprózódnak, nem lehet eldönteni melyik szakember hívható garanciális javításra.
Csatlakozók mérete (kötések)A tartályok, szivattyúk, szűrők átalakításához szükséges köztes idomok ára. [~25 000,- Ft]
Szivattyú méretezéseHa nem megfelelően megválasztott szivattyú kerül beépítésre az esővízgyűjtő tartályba, akkor drágább lehet a szivattyú, esetlegesen nem lesz megfelelő víznyomás. A kipróbált, a feladathoz kiválasztott szivattyú nem kerül túlterhelésre, nem "egy nyári" üzemet lát el.
Esővíz, kútvíz szűréseLomb és homokszűrésre megfelelően megválasztott szűrő szükséges. Az általánosságban kapható szűrők lehet, hogy szűrnek, de nincs hol eltárolják a leveleket, ágakat, aminek következtében dugulás következik be. Megfelelő szűrés nélküli vízben tönkrement szivattyúra gyártó nem érvéenysíti a garanciát.
Tartály elhelyezésTartály elhelyezés során nagyon fontos, hogy a tartálytest szűk munkagödörbe kerüljön elhelyezésre, hiszen minél nagyobb földmennyiséget kell tömöríteni, az annál hosszabb tömörödési időt igényel. Nem megfelelően tömörített aljzatra elhelyezett csatornacsövek (KG PVC) elmozdulhatnak, törhetnek, a víz nem a tartályba fog folyni.
Úszókapcsolók elhelyezéseHázi vízművek esetén nem elégséges, hogy a szivattyú áramlásvezérlője szárazonfutás ellen védje a szivattyút, hiszen attól még a tartály és szivattyú közötti csőszakasz lelevegősödik. Tehát hiába lesz a tartályban víz, a szivattyú nem tudja azt felszívni, ezzel állandó kelletmetlenséget okoz, a lelevegősödött csőszakasz feltöltését igényli.
GaranciaAmennyiben probléma lép fel a rendszer 
Az esővízgyűjtő rendszer lényege, hogy megfelelően méretezett, egymáshoz műszakilag tartozó és illeszkedő elemekből, hosszútávon is használható rendszer alakuljon ki. A jó méretezés következtében az összetevők élettartalma nagyságrendileg megnövekedik.1. Esővízgyűjtés: Csak öntözésre, szivattyú a tartályban.

2. Esővízgyűjtés: Öntözésre és akár házba visszavezetésre (Szivattyú külön aknában)

3. Kútvíz gyűjtő: Kis hozamú kutakhoz, öntözésre és akár házba  visszavezetésre (szivattyú külön aknában)


KÉRJÜK HíVJA MŰSZAKI KOLLÉGÁNK, MINDENBEN SEGITÜNK,

KÉRJE ESŐVIZGYŰJTÉSRE AKCIÓS ÁRAJÁNLATUNK, 1 NAPON BELÜL ÖNNÉL!1. Egyszerű szivattyús, szórófejes öntözés tartályból

A rendszer működése:
Az esővíz a lefolyó csatornán keresztül a tartályba kerül, ahonnan vagy tartályban elhelyezett buvárszivattyúval, vagy talajsík felett mozgatható, házi vízművel történik a víz kiemelése. Az öntözés történhet gyepen elhelyezett szórófejjel, akár kézi tömlős megoldással. A többlet víz talajban elszivárogtatható. (Mini rendszerben is igényelhető, részletek oldal alján.)

Szállítás, beépíés: 15 munkanapon belül.
Kivitelezési idő: 1 munkanap.
Hívja kollégánk, kérje írásos árajánlatunkat!

Javasolt szivattyúk:
Tartályban WILO TMW örvénykeltő buvárszivattyú

Talajsík felett WILO WJ szériás házi vízmű

A rendszer elemei:
- GRÜNWALD extra bordás, szivattyú számára előszerelt tartály
- Szivattyú elhelyezés szerint (Bent, kint)
- KG PVC idomok, cső, KPE idomok, cső, drain cső
- Földkábel, védőcső
- Osztályozott kavics
- Geotextília

2. Esővízgyűjtő rendszer öntözésre és háztartási hasznosításra


A rendszer működése:
Az esővíz a lefolyó csatornán keresztül egy lombfogó, homokfogó aknába kerül. A homoktól, levelektől, ágaktól megszűrt víz továbbra is gravitációsan a tartályba kerül, ahonnan - egy felöltö csappal is ellátott - lábszelepes csövezetéken keresztül, a nyomásfokozó szivattyú (házi vízmű vagy hidrofor) a vízet igény szerint az öntözőrendszer felé, vagy az épületben WC tartályba, mosógépbe, zuhanyzásra továbbítja. (Az épületbe vezetendő víz igény szerint szűrhető, ábrát oldal alján mutatunk.) A többlet víz talajban elszivárogtatható.

A rendszer összetevői: Öntözés és/vagy lakóépület felhasználása szerint
Szállítás, beépíés: 15 munkanapon belül.
Kivitelezési idő: 2 munkanap.
Hívja műszaki kollégánk, kérje RÉSZLETES írásos árajánlatunkat!
Az esővíz tárolása. A napi használathoz szükséges esővízkészlet tározásához tározótartályra (ciszternára) van szükség. Egy háztartás vagy egy családiház vízszükségletét általában egy 5…10 m3-es tároló elégíti ki. Ez lehet külső tároló, célszerűen a földbe süllyesztve. Fontos követelmény, hogy az esővizet kis hőmérsékleten és fénytől védve tároljuk, amivel megelőzzük az algák és egyéb mikroorganizmusok elszaporodását. Ha van rá lehetőség elsősorban földbe süllyesztett tárolót érdemes építeni, de meglévő és elegendően nagy pincében  is elhelyezhetjük a gyűjtőedényeket.


 KÉRJE AKCIÓS IRÁSOS ÁRAJÁNLATUNKAT

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: KÉRDÉSE VAN? 
Segítünk, kérjük hívja
MŰSZAKI KOLLÉGÁINKAT

TELEFON:
Budapest és környéke: +36 (30) 338 - 1970
Dunántúl és Balaton: +36 (30) 443 - 2128
Észak Magyarország: +36 (30)  150 - 8418
Alföld és Tisza tó: +36 (30)  875 - 1890

ÁRAJÁNLAT KÉRELEM E-MAIL -BEN: INFO @ TARTALYHAZ . HU


GYÁRTÓI TELEPITÉS ESETÉN

HATÓSÁGI TERMÉK ÉS BEÉPITÉSI MEGFELELŐSÉG,
HOGY A BAJ ESETÉN A
HATÓSÁG ÉS A BIZTOSITÓ IS ELFOGADJA.


A tartályok a be és túlfolyó csonkokat, a vízzáró tartály lezáró fedlapot tartalmazzák. Azonnali, beépítésre kész állapotban szállítjuk. 

Garancia: Bármilyen berendezésre (pl. tartályra) garanciát abban az esetben tudunk vállalunk, ha annak telepítésétt szakképzett / tapasztalt szakember végzi, és a szakszerű telepítés tényét munka átadásakor aláírt dokumentummal igazolja. (Részletes telepítési útmutatót biztosítunk, de hozzáértés tényét rögzíteni szükséges. Amennyiben nem áll szakember a rendelkezésére, kérjük válassza gyártói telepítésünk.))

Megrendelés menete:

1. lépés
 
Árajánlat kérelem
2. lépés

Árajánlat készítése
3. lépés

Részletek pontosítása
4. lépés

Megrendelés
SZÁLLITÁS, BEÉPITÉS
Szállítás, telepítés
Telefonos vagy e-mail -en történő egyeztetés műszaki kollégával, a tartály felhasználásának pontosítása. Szakértő kolléga mindenre kiterjedő azonnali műszaki javaslatot biztosít.Tételes, minden részletre kiterjedő árajánlat megküldése megrendelő számára e-mail -ben.Árajánlat elolvasása.
Az árajánlat kapcsán a tartály szállításával, annak elhelyezésével kapcsolatos kérdések megválaszolása.
(Szükség esetén helyszíni felmérés)
Irásos (e-mail, fax, posta) vagy telefonos megrendelés.
A szállítás, igény szerinti beépítés időpontjának egyeztetése.
Egyeztetett időpontban a tartály szállítása.
Telepítési igény esetén helyszíni kiszállás munkagéppel, a tartály beépítése.


Telefonos egyeztetés, 
kb. 5 perc
kb. 48 órán belülÁllunk rendelkezéséreMegrendelés dátumaMegrendeléstől számított,
15 munkanapon belül

Az esővízgyűjtés INDOKAI

1. Az esővíz olcsóbb
Minél több vezetékes vizet használ fel a lakosság, annál többe kerül a víz kinyerése, tisztítása és szállítása. A felhasználás helyétől függően, ma már Európa- szerte és hazánkban is egy köbméter víz 1…3 euróba kerül. A legtöbb településen ehhez még hozzá kell számítani a képződő szennyvíz elvezetésének és tisztításának költségeit. Egy háztartás esővíz általi költségmegtakarítását könnyen megbecsülhetjük, ha azt vesszük alapul, hogy az éves 100…500 m 3 vízfogyasztásánál az ivóvíz mintegy 50 %-át esővízzel helyettesítjük. 
2. Az esővíz felhasználása energiatakarékos.
Az esővíz családi házhoz történő eljuttatás, szemben a hálózati vízzel,  csekély energiafelhasználással jár, mivel csak kis nyomáson és rövid távolságra kell vezetni. 
3. Az esővízhez kevesebb mosószer szükséges.

Minél keményebb a víz, annál több mosószer szükséges a ruha mosásához. A kemény vízhez akár kétszer annyi mosószert (vagy még többet) kell adagolnunk, mint a lágy vízhez. 

Az esővízben ezzel szemben nincsenek vízkeménységet okozó vegyületek, ami lehetővé teszi, hogy kevés mosószert használjuk, ráadásul a mosógép sem vízkövesedik el.

4. Kevesebb tározóra van szükség, és kisebb az árvízveszély.
A házi esővíz tartályoknak ugyanaz a szerepük, mint a városi tározóknak, azaz az esővíz nem folyik el nyomban a csatornába. A túlfolyó víz beszívódhat a kert talajába, tehát a csatornahálózatot kevesebb víz terheli, és még helyben hasznosítható is.
5. A növények az esővizet szeretik.
A lágy esővizet jobban szeretik a növények, mint a kemény vezetékes vizet, és jót tesz a cserepes növényeknek is, ráadásul nem keletkezik csúnya mészkiválás az agyagcserepek külső felületén. Esővizet használva, értelemszerűen ne kell tartani vízkövesedéstől a vezetékekben, szerelvényekben, vécécsészékben.
6. Az esővíz nem szennyvíz.
Ha az ivóvíz egy részét esővízzel helyettesítjük, kevesebb szennyvíz keletkezik. Ha egy településen elég sokan használnak esővizet, elegendő a kisebb kapacitású csatornahálózat és szennyvíztisztító, ill. a meglévő létesítményeket sokáig nem szükséges bővíteni, ami igen nagy költségmegtakarítással jár, és nem kell emelni a közműdíjakat.